Novosti, slatke, liciderske!

Potrudićemo se da vas redovno obaveštavamo o svim značajnijim novostima koje se tiču liciderskog zanata kao i novostima iz naše male radionice.

Slikom i tekstom opisaćemo manifestacije na kojima smo učestvovali i gradove koje smo posetili.

Liciderske novosti

 • Bozic 2015

  Božić - januar 2015.

  Želimo vam da lepo provedete Badnji dan i Božić, upućujući lepe reči i susrećući se sa svojim najmilijima. Hristos se rodi!

  Bozic
 • Srca u KCB novembar 2014.

  Liciderska srca Beogradskom izlogu - novembar 2014.

  U Kulturnom centru Beograda (Beogradski izlog) možete pronaći naša ukrasna liciderska srca i kućice upakovane u celofanske kesice ili kutije uvezane prirodnom rafijom.

 • Venčanje

  Venčanje - avgust 2014.

  Naša ukrasna liciderska srca kao deo dekoracije na venčanju Darka i Laure na Mećavniku. Veća srca su označavala brojeve stolova dok su se manja uklapala u različite dekoracije napravljene od strane studija "Mušmula" kome dugujemo i zahvalnost za fotografije (courtesy of fotovideo.rs).

  Venčanje- Mećavnik Venčanje- Mećavnik Venčanje- Mećavnik Venčanje- Mećavnik
 • Poplava

  Poplava - maj 2014.

  Izražavamo naše najdublje saosećanje sa svim ljudima sa poplavljenih područja. Nadamo se da će ova prirodna katastrofa za sve nas biti dobar nauk o tome šta znači prevencija i održavanje. Hvala svima koji su nas kontaktirali znajući da je naša radionica u Jadarskom kraju. Budući da se nalazimo na uzvišenju nismo imali problem sa poplavom već samo sa prokišnjavanjem. Pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu unesrećenima onoliko koliko mogu i na način na koji smatraju da treba pomoći. A kako sa prozora izgleda reka Jadar (čiji se tok odavde u normalnim okolnostima ne vidi) 16.05.2014. možete videti na slici.

  Poplava
 • Iznenađenje!!!

  Spoj nespojivog - maj 2014.

  Sa malim zakašnjenjem predstavljamo vam proizvod koji smo dugo najavljivali kao spoj nespojivog. Kao spona između gurmana i probirača, predjela i kolača, kao prolećni lahor što pčelicu na cvet navede i unuka nosi u zagrljaj kod dede, pred vama se nalazi vešto nanizan na štapić, jedan i jedinstven... liciderski ražnjić!

  Liciderski raznjic
 • Nova godina

  Uskršnja liciderska jaja - april 2014.

  Čestitamo Uskrs svima koji slave - Hristos voskrese! Ponovo na OMV pumpama se nalaze liciderski suveniri u obliku uskršnjih jaja i zeka kao i medenjaci u istim oblicima.

  Uskršnja liciderska jaja
 • Nova godina

  Medenjaci - februar 2014.

  U našem proizvodnom asortimanu sve veći broj porudžbina čine ukrašeni liciderski medenjaci. Za 14.02.2014. voljenoj osobi možete kupiti naše medenjake na svim OMV pumpama u Srbiji ili ih poručiti direktno od nas. Na fotografijama možete videti medenjake različitih dimenzija u obliku srca.

  Medenjaci Medenjaci Medenjaci
 • Nova godina

  Srećna Nova godina - decembar 2013.

  Dragi prijatelji, želimo vam srećnu i uspešnu Novu godinu. Ukoliko bude za nijansu bolja, to je upravo zato što smo je sami takvom napravili. Više osmeha i ljubavi, više razumevanja, saosećanja i strpljenja. I uspeh neće izostati:).

  Nova godina Nova godina
 • Mešenje testa u koritu

  Ručno mešenje testa - novembar 2013.

  Želeli bismo sa vama da podelimo prikaz ručnog mešenja testa. Ranije, dok još uvek nisu bile dostupne mašine za mešenje testa, čitav proces se odvijao u drvenom koritu. Koliko je to zahtevalo snage i umešnosti mislimo da ćete najbolje sagledati ukoliko pogledate snimak sa fotografijama koji smo napravili.

 • Razni kolači

  Liciderske papučice - oktobar 2013.

  Jedan od najstarijih liciderskih kolačića su papučice. Iako se sve ređe mogu videti jer su ih iz po strani stavili neki drugi oblici kolačića mi smo uradili seriju od nekoliko različitih modela papučica a neke od njih su se našle i kao poklon na krštenju.

 • Razni kolači

  Liciderska srca u kutiji - avgust 2013.

  Avgust je mesec u kome smo uradili veliki broj ukrasnih liciderskih srca koja su bila upakovana u kutiju od rebrastog kartona. Za Mariju i Valeriana smo za kutijicu sa srcem uvezali i kartončić sa porukom za goste na venačanju.

 • Razni kolači

  Liciderski zanat na radiju - jun 2013.

  21.05.2013. godine smo gostovali na međunarodnom radiju Srbija u emisiji "S kolena na koleno". U prijatnom razgovoru sa Oliverom Milovanović probali smo da dočaramo neke od zanimljivosti u vezi sa liciderskim zanatom. Ukoliko imate vremena i dobre volje pozivamo vas da uz čašu vašeg omiljenog pića udobno smešteni u fotelju odslušate ovu emisiju.


 • Uskrs 2013

  Srećan Uskrs - april/maj 2013.

  Hristos voskrese! Kao i svake godine napravili smo najrazličitije motive na liciderskim uskršnjim jajima. Ovoga puta je naglasak na svedenijim šarama koje možete videti u dva albuma na našem Fejsbuk profilu: album 1 | album 2


  Uskršnje licidersko jaje Uskršnje licidersko jaje Uskršnje licidersko jaje Uskršnje licidersko jaje Uskršnje licidersko jaje
 • Narodne nosnje

  Liciderski kolači sa motivima nošnje - mart 2013.

  Potrudili smo se da na još jedan način prikažemo srpsku tradiciju. Napravili smo seriju liciderskih ukrasnih kolačića sa motivima narodnih nošnji iz različitih krajeva Srbije.


 • Nurdor

  Nurdor - februar 2013.

  Februar je mesec u kome svoj dan proslavljaju naši drugari iz NURDOR-a (nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka). I ovog puta između ostalih predmeta čijom kupovinom pomažete ovo udruženje se nalaze i naša liciderska srca.


 • Božić 2013

  Božić - januar 2013.

  Koristimo ovu priliku da svima od srca čestitamo Božić. Jedna od zanimljivosti koja je u vezi sa Božićem jeste i ta da se svojevremeno česnica premazivala medom, odnosno imala je sladak ukus. Na teritoriji Austrougarske liciderski kolačići su upravo uoči Božića bili poklanjani ukućanima i dragim gostima. Još jedna potvrda o vezi liciderskih kolača i verskih praznika.


 • Nova godina

  Srećna Nova godina - decembar 2012.

  Kao i pred svaku Novu godinu i ovog puta smo napravili veliki broj liciderskih ukrasnih kolačića i medenjaka - nadamo se da će neki od njih obradovati baš vas. Želimo da nam svima Nova godina donese puno ljubavi i zdravlja, da neke posluži sreća, one druge upornost a sve nas zajedno da zaobiđe inflacija i aprilski mraz:). Srećnu i uspešnu Novu godinu žele vam vaši licideri!


  Decembarski suton  Fotografija decembarskog sutona - Čukarička padina
 • Srce 38x38cm

  Unikatna liciderska srca 38x38cm - oktobar 2012.

  Oktobra ove godine smo napravili seriju unikatnih bogato ukrašenih liciderskih srca najvećih dimenzija. Određeni broj je urađen za poznatog kupca dok smo nekoliko srca ponudili na Fejsbuku za jednu vrstu aukcijskog nadmetanja. Iskreno se nadamo da su svi pojedinci i institucije koje su dobile ova srca zadovoljni njihovim izgledom i kvalitetom.


  Najveće licidersko srce Najveće licidersko srce Najveće licidersko srce Najveće licidersko srce
 • DR

  Srca na putu ka Karibima - septembar 2012.

  U septembru 2012. godine naša liciderska srca su krenula prekookeanski put. Tačnije na put prema Karibima, preciznije u Dominikansku Republiku a konkretno u Punta Kanu. Šalu i geografiju na stranu, imali smo tu čast da naša ukrasna liciderska srca budu odabrana kao poklon na venčanju. Koliko nam je poznato naišla su na dobar odziv:).

 • Liciderska srca

  Gde možete kupiti naše proizvode? - jul 2012.

  Dobili smo kritike što nismo ranije objavili na kojim mestima u Beogradu je moguće kupiti naša srca. Rešili smo da ispravimo tu grešku:). Od ove godine naše proizvode možete pronaći u Beogradskom izlogu (Beogradski kulturni centar) u Knez Mihailovoj ulici kao i u suvenirnici "Navijutak" u Skadarliji.

 • Naša srca u spotu Aleksandre Radović

  Naša srca u spotu Aleksandre Radović - jun 2012.

  U spotu Aleksandre Radović za pesmu "Čuvaj moje srce" se pojavljuju naša liciderska srca. Moramo napomenuti da je Aleksandra jedan od stalnih učesnika u akcijama naših drugara iz udruženja "NURDOR" - nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka. Još jedna pohvala za sve koji učestvuju u humanitarnim poduhvatima.

 • Vukov đački sabor

  Vukov đački sabor - maj 2012.

  Po četrdesetprvi put odžana je petodnevna manifestacija posvećena najpoznatijem đačkom saboru u Srbiji, Vukovom saboru. Program u Loznici je otvorila Nataša Ninković a brojne kulturne manifestacije su održane i u Tršiću. Mi smo imali tu čast da prikažemo liciderske veštine u radionci starih zanata. Vajat posvećen liciderskom zanatu u Tršiću posetio je i ministar kulture Predrag Marković.


  Vukov sabor Vukov sabor
 • Muzej liciderskih srca

  Muzej liciderskih srca - april 2012.

  Porodična kuća "Lectar" nalazi se u srednjevekovnom delu grada Radovljice, na pet kilometara od Bleda u Sloveniji. U ambijentu kuće stare oko 500 godina pored ostalih sadržaja mesto je našao i muzej liciderskih srca. U njemu se može videti tehnika izrade srca koju izvode licideri u nošnjama iz 18. veka. Puno sreće kolegama iz Slovenije.


  Muzej liciderskih srca Muzej liciderskih srca Muzej liciderskih srca
 • Lizalice

  Lizalice u obliku srca sa ispisom teksta - januar 2012.

  Na lizalicama koje su u obliku srca, na štapiću, radimo ispis teksta i šara po želji. Ove lizalice su već našle svoje mesto kao poklon dragoj osobi, poklon na promocijama i venčanjima kao i dodatni ukras na cvetnim aranžmanima.


  Lizalice u obliku srca Lizalice u obliku srca Lizalice u obliku srca Lizalice u obliku srca Lizalice u obliku srca Lizalice u obliku srca Lizalice u obliku srca Lizalice u obliku srca
 • Sajam etno hrane i pića 2011

  Sajam etno hrane i pića 26. - 29.11.2011.

  Zajedno sa prijateljima iz Regionalne privredne komore Valjeva ponovo smo se družili sa posetiocima ovog već tradicionalnog sajma. Moramo spomenuti i veoma lepu saradnju i razmenu proizvoda sa kolegama iz drugih privrednih komora širom Srbije.

  Licideri i Mirjana Đorđević SEHIP 2011
 • Bratislav Pajić - Baća

  Prva televizija u poseti našoj radionici 10.02.2011.

  Ekipa emisije "Exploziv", autora priloga Nataše Krsmanović nam je lepog februarskog dana bila u poseti. Na delu možete videti starog majstora Baću Pajića kako stručno mesi testo a zatim mu udahnjuje dušu modlama u obliku srca. Slađana Pajić pokazuje kako se šaraju ofarbani kolači, objašnjava istorijat liciderstva u svojoj porodici a čak se i Nataša oprobala u šaranju jednog srca.

 • Sajam etno hrane i pića

  Sajam etno hrane i pića 28. - 30.11.2010.

  Bili smo i na petom međunarodnom Sajmu etno hrane i pića, na kome je učestvovalo više od 200 izlagača. Pod sloganom "Utemeljenje robne marke etno proizvoda" na sajmu bili su predstavljeni specijaliteti koji se prave po tradicionalnim receptima, a tu su i naši kolači našli svoje mesto.

  SEHIP SEHIP SEHIP SEHIP
 • Festival čaja

  Festival čaja Licitarska srca.

  Prvi festival lekovitog, aromatičnog i začinskog bilja „Beogradska čajanka“, održan je od 24. do 28. novembra u dvorani Doma sindikata. U pravoj šumi lekovitog bilja uspeli smo da na malom štandu prikažemo svoje proizvode, prvenstveno medenjake koji se najlepše jedu baš uz šolju toplog čaja!

 • Festival hleba - Novi Sad

  Festival hleba - Novi Sad Licitarsko srce.

  Na petom Festivalu hleba u Novom Sadu održanom od 23. - 26. septembra 2010.godine smo učestvovali kao jedini predstavnik liciderskog zanata. Ovogodišnje izmeštanje mesta održavanja iz centra Novog Sada na plato ispred SPENS-a kao i promenljivi vremenski uslovi uticali su da posećenost bude ispod očekivane ali to nije sprečilo izlagače da u lepoj atmosferi dočekaju i raznim đakonijama posluže posetioce i prolaznike. Mi smo imali jedan od najšarenijih štandova koji je skretao pažnju posetiocima svih generacija. Kao i do sada, nastavili smo sa običajem darovanja liciderskih srca damama u blagoslovenom stanju:).

  Fotografije sa Festivala hleba - Novi Sad Fotografije sa Festivala hleba - Novi Sad Fotografije sa Festivala hleba - Novi Sad Fotografije sa Festivala hleba - Novi Sad
 • Šabački vašar

  Šabački vašar

  Dovoljno je samo reći - šabački vašar. Čak i onome ko nikada nije posetio najveći vašar u Mačvanskom kraju verovatno je jasno kakvu tradiciju on ima kada su ga čak opevali i u starogradskim pesmama. Dakle, na pitanje "Hoćemo li u Šabac na vašar?" smo po ko zna koji put odgvorili potvrdno smestivši naš izložbeni prostor u nepregledno more štandova ovog bajkovitog vašara. Reke posetilaca samo potvrđuju važnost ove manifestacije kao i potrebu da se možda malo više pažnje posveti uređenju izložbenog prostora i infrastrukture.


"Srce na dar - A Heart to Give" je slogan koji koristimo za sve proizvode koji izlaze iz naše radionice. Stilizovano srce sa karakterističnom liciderskom šarom koja se nalazi sa desne strane predstavlja naš zaštitni znak.

Posebno izdvajamo

 • Srce u kutiji

  Srce 10x10 cm u kartonskoj kutiji sa prozorom uvezano ukrasnom trakom. Kao podloga u kutiji se koristi prirodna rafija.

  Fejsbuk profil

  Pozivamo vas da posetite naš fejsbuk profil na kome možete videti još fotografija naših proizvoda i ostaviti pokoju pohvalu ili pokudu.

  Flickr profil

  Ukoliko volite samo fotografije bez puno teksta, tu je naš flickr profil. Ovde možete pronaći veliki broj fotografija u tematskim albumima.

Katalog proizvoda

 • Katalog

  Predstavljamo vam katalog naših liciderskih proizvoda u pdf formatu. Na sva pitanja u vezi sa načinima poručivanja i dostave odgovorićemo u najkraćem roku.

Dokumenta u pdf formatu

Novosti

 • Srećan Božić

  Januar 2015

  Želimo vam srećan Božić i lepu proslavu sa vašom porodicom. Hristos se rodi!

  Detaljnije
 • Liciderska srca Beogradskom izlogu

  Novembar 2014

  U Kulturnom centru Beograda (Beogradski izlog) možete pronaći naša ukrasna liciderska srca i kućice upakovane u celofanske kesice ili kutije uvezane prirodnom rafijom.

  Detaljnije
 • Venčanje - avgust 2014.

  Avgust 2014.

  Naša ukrasna liciderska srca kao deo dekoracije na venčanju Darka i Laure na Mećavniku. Veća srca su označavala brojeve stolova ...

  Detaljnije
 • Poplava

  Maj 2014.

  Izražavamo naše najdublje saosećanje sa svim ljudima sa poplavljenih područja. Nadamo se da će ova prirodna katastrofa za sve nas biti dobar nauk o tome šta znači prevencija i održavanje. Hvala svima koji su ...

  Detaljnije
 • Spoj nespojivog

  Maj 2014.

  Sa malim zakašnjenjem predstavljamo vam proizvod koji smo dugo najavljivali kao spoj nespojivog. Kao spona između gurmana i probirača, predjela i kolača, kao prolećni lahor što pčelicu na cvet navede ...

  Detaljnije
 • Uskršnja liciderska jaja

  April 2014.

  Čestitamo Uskrs svima koji slave - Hristos voskrese! Ponovo na OMV pumpama se nalaze liciderski suveniri u obliku uskršnjih jaja i zeka kao i medenjaci u istim oblicima.

  Detaljnije
 • Medenjaci na OMV pumpama

  Februar 2014.

  U našem proizvodnom asortimanu sve veći broj porudžbina čine ukrašeni liciderski medenjaci. Za 14.02.2014. voljenoj osobi možete kupiti naše medenjake na svim OMV pumpama u ...

  Detaljnije
 • Srećna Nova godina

  Decembar 2013.

  Dragi prijatelji, želimo vam srećnu i uspešnu Novu godinu. Ukoliko bude za nijansu bolja, to je upravo zato što smo je sami takvom napravili ...

  Detaljnije
 • Ručno mešenje testa

  Novembar 2013.

  Želeli bismo sa vama da podelimo prikaz ručnog mešenja testa. Ranije, dok još uvek nisu bile dostupne mašine za mešenje testa, čitav proces se odvijao u drvenom koritu ...

  Detaljnije
 • Liciderske papučice

  Oktobar 2013.

  Jedan od najstarijih liciderskih kolačića su papučice. Iako se sve ređe mogu videti jer su ih iz po strani stavili neki drugi oblici kolačića mi smo uradili seriju ...

  Detaljnije
 • Liciderska srca u kutiji

  Avgust 2013.

  Avgust je mesec u kome smo uradili veliki broj ukrasnih liciderskih srca koja su bila upakovana u kutiju od rebrastog kartona ...

  Detaljnije
 • Liciderski zanat na radiju

  Jun 2013.

  21.05.2013. godine smo gostovali na međunarodnom radiju Srbija u emisiji "S kolena na koleno". U prijatnom razgovoru ...

  Detaljnije
 • Srećan Uskrs

  April / maj 2013.

  Hristos voskrese! Kao i svake godine napravili smo najrazličitije motive na liciderskim uskršnjim jajima. Ovoga puta je naglasak...

  Detaljnije
 • Liciderski kolači sa motivima nošnje

  Mart 2013.

  Potrudili smo se da na još jedan način prikažemo srpsku tradiciju. Napravili smo seriju liciderskih ukrasnih kolačića sa motivima narodnih nošnji...

  Detaljnije
 • Nurdor

  Februar 2013.

  Februar je mesec u kome svoj dan proslavljaju naši drugari iz NURDOR-a (nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka). I ovog puta...

  Detaljnije
 • Božić

  Januar 2013.

  Koristimo ovu priliku da svima od srca čestitamo Božić. Jedna od zanimljivosti koja je u vezi sa Božićem jeste i ta da se ...

  Detaljnije
 • Srećna Nova godina!

  Decembar 2012.

  Kao i pred svaku Novu godinu i ovog puta smo napravili veliki broj liciderskih ukrasnih kolačića i medenjaka - nadamo se da će neki od njih obradovati baš vas...

  Detaljnije
 • Unikatna liciderska srca 38x38cm

  Oktobar 2012.

  Oktobra ove godine smo napravili seriju unikatnih bogato ukrašenih liciderskih srca najvećih dimenzija. Određeni broj je urađen za poznatog kupca dok smo nekoliko srca ponudili...

  Detaljnije
 • Srca na putu ka Karibima

  Septembar 2012.

  U septembru 2012. godine naša liciderska srca su krenula prekookeanski put. Tačnije na put prema Karibima, preciznije u Dominikansku Republiku a konkretno u Punta Kanu...

  Detaljnije
 • Gde možete kupiti naše proizvode

  11. jul, 2012.

  Od ove godine naše proizvode možete pronaći u Beogradskom izlogu (Beogradski kulturni centar) u Knez Mihailovoj ulici kao i u suvenirnici "Navijutak" u Skadarliji...

  Detaljnije
 • Spot Aleksandre Radović - jun 2012.

  13. jun, 2012.

  U spotu Aleksandre Radović za pesmu "Čuvaj moje srce" se pojavljuju naša liciderska srca. Moramo napomenuti da je Aleksandra jedan od stalnih učesnika u akcijama naših...

  Detaljnije
 • Vukov Đački sabor

  16. maj, 2012.

  Na Vukovom đačkom saboru smo imali tu čast da prikažemo liciderske veštine u radionci starih zanata. Vajat posvećen liciderskom zanatu u Tršiću posetio je i ministar kulture Predrag Marković.

  Detaljnije
 • Muzej liciderskih srca

  19. april, 2012.

  U gradu Radovljice u ambijentu kuće stare oko 500 godina mesto je našao i muzej liciderskih srca. Puno sreće kolegama iz Slovenije.

  Detaljnije
 • Lizalica u obliku srca sa ispisom teksta

  17. januar, 2012.

  Novost u našoj ponudi predstavljaju lizalice u obliku srca, na štapiću, sa ispisom teksta i šarama.

  Detaljnije
 • Sajam etno hrane i pića 2011

  05. decembar, 2011.

  Sa prijateljima iz Valjeva ponovo zajedno na sajmu 2011. godine.

  Detaljnije
 • Prva televizija u poseti našoj radionici

  10. februar, 2011.

  Ekipa emisije "Exploziv", autora priloga Nataše Krsmanović nam je lepog februarskog dana bila u poseti.

  Detaljnije

Recepti

 • Uskoro ćemo u ovom odeljku imati par recepata za pravljenje liciderskih kolača da biste i sami mogli da napravite svoje licidersko srce i ukrasite ga po svojoj volji.

  Recepti... uskoro

The last stage concerning the bezel prior to moving tag heuer replica uk is actually it's a single item keeping the actual very in position about the center rolex replica uk that aids in waterproofing. Because earlier mentioned, the actual automated calibre 4130 continues to be the actual motor which hard disks the actual cartier replica sale. Nevertheless, the actual motion that formerly featured becoming COSC Chronometer Licensed has become additionally tag heuer replica. For that report, Rolex is not thinking about departing COSC, because they would like to maintain this being an exterior, impartial accreditation. Their own in-house accreditation hublot replica sale precision score although, that is becoming put on brand new Rolex wrist watches. To the actual calibre 4130, whenever replica watches sale created this these people these people focused upon decreasing the amount of elements within the chronograph perform, helping improve dependability.